Trädgårdsrunda

                                                            

 
                                       

Ensam hemma

Denna helgen har det varit ovanligt lugnt i huset här. Först åkte barnen med farmor o farfar till Grantinge och har övernattat där sen i fredags. Igår åkte Martin också dit för att vara med på grannens grisfest. Jag har haft hela huset för mig själv och det har kännts konstigt tomt men också skönt.

Idag har jag varit på trädgårdsrunda på österlen. Först åkte jag till Haven i Gärsnäs. Detta är fd. Noras trädgård som jag egentligen skulle jobbat på för länge sedan. Det här stället har fått sig en rejäl uppryckning! Där var en fin butik, café och en riktigt fräsch visningsträdgård. Se bilderna här...

Sedan åkte jag till Tågarps trädgård i Tommarp. Där köpte jag en ros, Blush Damask som jag nu har planterat på väster gaveln av huset. Jag hittade även en snygg betongkruka till agaven som jag fyndade på loppis för ett tag sedan.

4 män och en ö

Hade en jättetrevlig kväll igår tillsammans med kolleger från Åbergs. Maria som jobbat hos oss innan är producent för Ystads stående teatersällskap och är så schysst att hon fixar biljetter till genrepet av 4 män och en ö till oss. Först åt vi god picknick i slottsparken och sen när vi satte oss på plats för att se teater så kom ösregnet. Optimist som man är så tog jag såklart inga regn byxor med mig. Efter fem minuter slutade det iallafall att regna och solen sprack fram och vi kunde njuta av en rolig föreställning!



Midsommarbilder

                                                  


                     
Midsommar firades här hemma i växthuset tillsammans med några vänner. Mysigt och massor av god mat.

Midsommardag åkte vi till stranden, det såg betydligt varmare ut än vad det var. På eftermiddagen var vi på midsommarfirande i slottsparken. Vi gick en runda i parken för att titta på konstverken och nytt för i år en utställning på slottet om dess historia.

Trevlig midsommar



Midsommarkransarna på nu gäller det att fota innan de åker av igen!

Inställd grillkväll

Ikväll skulle vi egentligen vara på grillkväll på Theas dagis men vi hade glömt bort det och när vi kom på det så insåg vi att det skulle bli alldeles för stressigt så vi hoppade över det. Det blev iallafall en händelserik kväll. Thea var jättestolt när jag kom hem för hon hade börjat cykla på riktig cykel!

Jag har skördat den första mogna tomaten i växthuset och en hel skål jordgubbar blev det från landet. När jag var ute i växthuset och pysslade så började Martin och barnen  såga sönder väggen på Elias rum. Vi ska nämligen flytta dörren in dit.

Innan de var klara så hann jag färga håret också. Thea tyckte jag såg ut som en häst när jag hade färgen i håret. Ja, av barn får man verkligen höra sanningen.

När vi nattat barnen fick jag äntligen tummarna loss och ringde Marie och bokade midsommarfirande här hos oss. Det ska bli skoj att träffas!                                     


                                                               

Drakflygning och loppisfynd

        Elias var jätteglad för sina paketer och ville helst prova alla direkt. När barnen åkt hem plockade vi fram draken som han fick av Matilda och gick ut och provflög. Det var perfekta vindar för att flyga och Elias tyckte att det var jättekul.

På eftermiddagen åkte vi allihop på loppis i Snårestad och jag fyndade en ganska stor planta av agave för tjugofem spänn. Lycklig var jag. Sen träffade vi såklart Madde o Matilda och då säger Madde att jag kunde fått en av henne, hon hade många. Det var ju så dags! Annars var där inga fynd för oss så vi hängde en stund på lekplatsen istället.

Elias ville leka mer med Matilda så han fick följa med hem till henne. Första gången hos en kompis utan mamma eller pappa och det gick självklart jättebra. När jag kom för att hämta honom så ville han inte åka hem så vi stannade en stund till. När vi sen åkte hem så sa Elias att han inte hade längtat efter oss. Han var jätte stolt att han hade varit där själv.



        

Lyckat kalas!

                          Vi upptäckte idag att det var riktigt kul att ha barnkalas. Både barn och föräldrar verkade nöjda. Elias trivdes som fisken i vattnet! Vi bjöd på frukostfika och glass efter det. Efter lek och bus blev det fiskedamm med godispåsar och sen hade två timmar bara rusat iväg och kalaset var slut. Tiden går fort när man har roligt.

Snart barnkalas

      I veckan har det varit fullt upp som vanligt. Jag har skrivit på mina anställningspapper från skolan nu och sagt upp mig från Åbergs trädgård med blandade känslor. Jag kommer att sakna det stället och folket där.

Imorgon är det dags för Elias första barnkalas så idag är det fullt upp med förberedelser.

Grattis!

   

Idag är ingen vanlig dag, idag är farmors födelsedag. Grattis!

STOP!

      I helgen har Martin varit sjuk och nu var det Theas tur och jag vet inte vem som har varit pipigast. Mellan varven var iallafall Thea riktigt pigg och så fort de har en chans så är det cykeltävling i salen. I ett försök att styra upp det hela så har vi införskaffat de här fräcka vägmärkena från Åhlens. Det går så där, Thea ignorerar dem helt och Elias tar dem på största allvar.

Mossbybeach here we come!

   Idag var det stranden som hägrade, vi lämnade ett ångande varmt Marsvinsholm för att åka ner till stranden och lägga oss och frysa. Vi var iallafall i vattnet en gång och doppade oss.

Födelsedagskalas i Grantinge

Igår var det kalas i Grantinge för både farmor och farfar. Kusinerna börjar ha riktigt kul ihop nu fast Thea blev sur på Alvin som roade sig med att brotta ner henne stup i kvarten.  
      
                                            
       

Härliga soliga dagar



Värmen som varit den senaste tiden har inbjudit till många svalkande bad.

bloggtrubbel

Det är omändringar på gång här på bloggsidan och det gör att det inte funkar riktigt som det ska. Återkommer med nya inlägg när det har börjat funka igen.

Härliga soliga dagar



Senaste tidens varma väder inbjuder verkligen till många bad!

"Sommarlovsonsdag"

Idag har jag jobbat sista dagen på skolan för den här terminen. Det innebär att jag kommer att ha "sommarlov" på onsdagar nu fram till semestern, skönt. Jag, Tobbe, Sture och eleverna har fixat inför kvällens studentmiddag på Parkskolan. Vi har fixat snygga bordsdekorationer och dukat. Det blev riktigt bra till slut. Kollegerna på Fosie Farm hjälpte till att tömma växthuset. De sista plantorna som var kvar nu gav vi bort och det tog inte lång stund innan de var borta.

Kusin namnlös

Igår var vi i Hässleholm och hälsade på nya kusinen. Bara fyra dagar gammal och jättesöt, lik sin storebror faktiskt.
Än så länge har han inte fått något namn. Ett av namnförslagen var Nils. Fint men det heter ju vår katt! När farmor frågade Elias vad han tyckte att lillkusinen skulle heta så funderade han en stund sen sa han att han inte visste men om vi väntar tills han är tre år så kan vi fråga honom.

Ja, svårare än så behöver det ju inte vara!                                     

                                           

RSS 2.0