Värmande gåva



Thea hälsar, tack för benvärmarna!

Familjeporträtt by Thea



från vänster Elias, jag, Thea och längst till höger Martin.

Say no more


Vacker vintermorgon



Julens sista dag är här och vilken dag!

Så äntligen kom han(hon)








Äntligen på väg



Julaftons morgon är tortyr för barnen som väntar på tomten. Elias hade jättebråttom på morgonen, kastade i sig en macka utan smör och vips var han färdig. Han som man får tjata på i vanliga fall för att han ska bli klar i tid.

I bilen på väg till farmor och farfar strålar han av lycka, äntligen händer det något. Ett steg närmre den efterlängtade tomten.

Morgonpigg tomte



hade lämnat klappar under granen imorse.

Tack...



till familjen Brandt/Grönberg för de snygga bilderna!


Oboy vilket vackert väder



Fikapaus i skogen med varm oboy och chokladkex.

Vår i luften









Ja idag har det verkligen kännts så och det tackar vi för även om det inte är riktigt sant. Thea mår bättre igen och nu hoppas vi att det är över på riktigt.

Jul hos mormor och morfar






Igårkväll firade vi jul hos mormor och morfar. Vi kände oss lättade för att maginfluensan/kräksjukan var över för den här gången men tji fick vi. Imorse blev Thea sämre igen, det blir ytterligare ett tag i karantän. Börjar bli ganska trist nu!

Vi börjar vakna till liv!

De senast dagarna har varit skakiga här och då är det inte bara jordskalvet jag syftar på. Hela familjen har haft maginfluensa i omgångar. Vi är tacksamma för att det var denna veckan och inte nästa när det är jul.

eller inte...



Martin är iväg och hjälper vänner idag och jag har försökt göra någon slags julstädning för att sedan kunna plocka fram julpyntet. Det går inte bra! Det går inte alls faktiskt. Jag städar i en hörna och i nästa ser det ut så här!

Julen kan komma vi är beredda...



julgranen höggs igår.

Lussefirande på smedjan





Igårkväll var vi och tittade på sötaste lussetåget på barnens dagis. Elias och Thea var pepparkaksgubbe och gumma.

Tomten har redan kommit med klappar





Mina föräldrar har som tradition att bjuda ut alla barn och barnbarn på julbord. Det här året gick turen till Löderups Strandbad. Det var MYCKET mat och gott.

Elias var mäkta imponerad av den fina utsikten över havet. Satt faktiskt och beundrade den en stor del av kvällen ända tills tomten stegar in genom dörren, då blev det fart på honom. Han rusade fram till tomten för att få paket. I paketen fanns en bil (en monstertruck fick jag lära mig). I Theas paket fanns en liten rosa handväska med glitter på. Det blev en lyckad kväll!

Prinsar och Prinsessor



Elias har varit på prinsess&prinskalas idag hos kompisen Matilda. Jag förstod att det varit ett lyckat kalas när jag hämtade honom. Barnen var glada och spralliga och värdarna för kalaset såg rätt så nöjda(läs slitna) ut när deras föräldrar kom och hämtade dem.

Den stolta vinnaren...



och förresten så har jag också vunnit. De ringde en gång till och berättade att jag vunnit inträde till skulpturparken i sommar.

Snyggaste gummistövlarna



Elias nya Småfolk stövlar.

Dags att bjuda på fest?





Igår var vi på julmarknad i Marsvinsholm tillsammans med farmor och farfar. Det börjar bli en fin tradition.

Förra året vann vi flera vinster i lotteriet men gick bet på storvinsten som var ett pepparkaksslott (miniatyr av Marsvinsholms slott). I år var pepparkaksslottet ersatt med en stor spettekaka. Gissa om vi blev förvånade när de ringde på kvällen och berättade att Thea vunnit spettekakan.

Spettekakan är tydligen gjord för att räcka till 80 personer så vi får väl ställa till med fest eller något. Åtminstone måste farmor få smaka för det var hon som bjussade på lotten.

RSS 2.0