Spökvandring

Igårkväll var vi på spökvandring på klostret i Ystad. Elias tyckte det var både spännande och läskigt men mest spännande. Thea pendlade mellan förtjusning och förskräckelse på väldigt kort tid. När skådespelarna vände ryggen mot säger hon - jag gillar faktiskt spöke! Nästa sekund när det blev lite läskigt igen så skriker hon - jag vill hem! 


Lekpalatset


                                                                   








Idag har vi busat loss på lekpalatset i Ystad.

Höstlov!



I veckan som kommer har jag mitt första skollov som lärare. Det ska bli hur skönt som helst. Flera lediga, lata dagar tillsammans. Stackars Martin får jobba och slita.


Kylskåpskonst



Jennys bilder på kylskåpet i magnetramar från Ikea.

Mys med Saga


En Saga

        


Sedan vår katt Nisse försvann i somras så har vi velat fram och tillbaka om vi skulle skaffa en ny katt eller inte. Först bestämde vi oss för att inte göra det men på senaste tiden har vi svängt över till att vi skulle iallafall. Så idag blev det av. Vi hämtade hem det här lilla knytet som vi döpt till Saga.

Snygga tatueringar!

Idag har vi varit på höstmarknad i Skurup. Fyndade bland annat de här snygga tatueringarna, en liten julklapp och ett glittrigt katthalsband. Det bästa av allt vi slapp trängas!    




Dags att köpa brandvarnare!

Den senaste tiden har gryningspyromanen härjat i Ystad. Just nu sitter han häktad men släpps förmodligen ganska snart. En av villorna som brann var bara ett stenkast ifrån mina föräldrars hus. Skrämmande!

Höstfärg på vinrankan


Fångade!


Bus eller godis



Idag har jag jobbat på Åbergs. Det har regnat och stormat hela dagen men några tappra kunder letade sig faktiskt ut där. Mest var det cafét som lockade men plantskolan fick några besök också.

Var blöt och trött när jag kom hem och då möter mig de här busungarna i dörren. Kan man bli annat än glad!

Nya dörren på plats



På helgen ställer vi aldrig väckarklockan och det är helt enkelt för att det inte behövs. Vi har två levande väckarklockor i detta huset som i bästa fall låter oss sova till klockan sju.

Förutom idag då, halv nio slår jag upp ögonen och tassar försiktigt ner för att inte väcka någon. Kikar ut genom fönstret och där står mycket riktigt pappas bil. Han har väntat ett tag på att bli insläppt för att kunna hjälpa oss byta dörr. Han ville inte väcka oss. Ja som det kan bli. Nu är dörren iallafall på plats och snyggt blev det!

Fredagsmys

Ikväll är Martin iväg på firmafest och jag och barnen har krupit upp i soffan för fredagsmys med ostbågar och bilar. Gott. Denna helgen väntar det jobb för oss alla. Imorgon ska ytterdörren i köket bytas. På söndag ska jag jobba på Åbergs och Martin och barnen ska på fixardag på dagis.

RSS 2.0