Tantblomma eller ej...

          

jag gillar pelargoner iallafall. Just den här heter David Johns, blomman är vit fylld med lite svagt rosa i.

Även grodorna behöver svalka i värmen


Kvällssegling








Igårkväll var jag, Martin och Elias ute på kvällssegling med T/S Helene. Hur fint som helst. Solen strålade och det blåste (tyckte vi) ganska mycket så det blev härligt gungande i båten. På väg tillbaks till hamnen så somnade Elias och sov sött tills vi var nästan framme.

Favoritfotografen

Den snygga svartvita bilden här bredvid har fotografen Jenny Brandt tagit förra sommaren. Vill ni ser mer av hennes bilder kolla på www.photosbybrandt.com 

Små hjälpredor



Barnen har sovit över hos momor och morfar och vi drog in till Malmö för att köpa golv till Elias rum. Hittade en snygg plastmatta som passar jätterbra till tapeten. Nu är det bara listerna som saknas.




Bloggandet lider i värmen...

men vi njuter. Vattnet är härligt varmt, så till och med jag kan bada.





Imponerande bygge i trädkronorna

     På väg till stranden körde vi förbi Snårestad för att titta på en pelargonutställning. Martin och barnen var måttligt roade men de följde med iallafall.

Sonen i huset har tillsammans med en kompis gjort ett häftigt bygge som med åren bara har blivit större och större. Jag som är höjdrädd vågade tyvärr inte gå upp i toppen men de andra tyckte att det var häftigt.

Getingtider!

  Idag fikade vi på Mossby kaffestuga, perfekt fikaställe om man har barn. Barnen kan leka på lekplatsen och föräldrarna får en stunds välbehövlig vila. Dessutom har de väldigt goda bullar!


  

Tosselilla tradition

Varje sommar har mina föräldrar som tradition att bjuda barn och barnbarn till Tosselilla och där har vi varit idag. Det härliga varma vädret lockade till svalkande bad. Det har varit en rolig dag och alla var nog lika trötta när vi begav oss hemåt.




                                                                          

Blivande fotograf?

        

Thea älskar att fotografera och vi har ett antal bilder som ser likadana ut. Det gör ju inget men vi tackar för att digitalkameran är uppfunnen!     

Lugn natt

Alla fem sov som stockar i tältet och campingen gick över förväntan.

Elias har beklagat sig lite på sistone över att det inte har hänt något med hans rum. Han sover inne hos lillsyrran så länge i väntan på att vi skulle få tummarna loss och fixa till hans rum.
 
Igår hände det. Färg inhandlades, taket målades, väggarna målades andra gången idag och är nu klara. När Elias var och lekte med kompisen Matilda så tapetserade Martin fondväggen. Det blir snyggt även om det inte blir riktigt som han önskade. Egentligen ville han ha silvriga väggar men det funkade tydligen inte så bra med den färgen för den smetar av sig. Det blev grått istället och han blev jättenöjd. 


                                                                         

Camping i trädgården

 Kusinerna Nathalie och Isabelle, Elias, Thea och Martin ska sova i tält i vår trädgård inatt. Tyvärr fanns det inte plats till mig. Jag sitter inne i soffan och bloggar istället. Om en liten stund ska jag gå ut och lyssna om det har blivit tyst där ute...                                   





                                             

 
                                              

Fiskelycka

                                     

  
                                     

Idag skulle fiskelyckan provas i dammen här i skogen och faktiskt det blev napp till allas stora förvåning. En liten mört tror jag det heter.

trädgårdstitt

                          Snacka om yrkesskada, jag kollar på trädgårdar på semestern! De här bilderna är från Capellagården på Öland. En fin liten hantverksskola.

Hemma igen

                                          



Vi har varit på semester på öland och är nu hemma igen. Det regnade varje dag, dock inte konstant. Vi hade skoj ändå så det gjorde inte oss så mycket.

Vi hyrde stuga av ölands djurpark och bodde precis vid savannen där man kunde se zebror, lejon mfl. På nätterna kunde man vakna till av att aporna skrek, ganska häftigt! Elias och Thea tyckte det var kul med alla djuren också karusellerna förstås. Tyvärr blev det inte så mycket badande för vattnet i poolerna var riktigt kallt, synd för det var ett fint vattenland.

Världens äldsta bloggare

Världens äldsta bloggare har avlidit 108 år gammal. Undrar om man lyckas slå det rekordet? Kolla gärna in hennes sida på www.allaboutolive.com.au


                                                  

Grattis Isabelle på födelsedagen!


Nästan färdigputsat!

                                                                                        


Den här helgen har Martin putsat i salen och nu är alla väggarna färdiga. Det är bara fönstersmygarna kvar sen är det klart. Det blir riktigt fint, ska bli kul att se när färgen kommer på också. Vi hade tänkt att måla med Fylefärg och blanda i pigment men vi har inte riktigt bestämt vilken färg än.

Elias fick följa med mormor, morfar, Nathalie och Isabelle till medeltidsfestivalen på Bergsjöholmsslott. När de kom hem så lekte Elias och Thea riddare.

Nu har jag slutat

Igår jobbade jag sista dagen på Åbergs Trädgård. Det känns jättekonstigt, har nog inte riktigt förstått det än. Jag har jobbat där åtta säsonger så det känns nästan som hemma. Jag kommer att sakna mina trevliga arbetskamrater också arbetsgivare förstås. Hur som helst nu har jag semester och det ska bli riktigt skönt!
Igår när jag nattade barnen så sa Elias

- mamma visst är det skönt att vara ledig.

Pippi Långstrump

                                                                               Theas stora idol är pippi! Här på bilden har hon pippi tofsar och visar musklerna för att bevisa att de är lika starka.

Snogeholm

                   

Båttur i Snogeholmssjön



Elias är stolt roddare!

Grillkväll hos Calle

                                                                                                 


Igårkväll var vi hemma  hos Emma och Samuel och grillade. Jättemysig kväll med perfekt väder för att sitta på nya trädäcket och snacka. Elias och Calle har kul ihop och Thea håller sig lite på avstånd men tycker det är roligt ändå. Med viss övertalning så fick Martin med sig Thea på Calles fyrhjuling och hon sken som en sol. 

Räddare i nöden

    De två senaste dagarna har farmor varit här. Hon ryckte ut och kom hit och passade sjuka barn. Vi är otroligt tacksamma! Thea är nog snart helt frisk nu, hoppas vi för nu har Martin och barnen semester. Själv jobbar jag en vecka till sen är jag också ledig.

Toalett träning

Thea har börjat sitta på toan nu. Än så länge så händer det ingenting men vi kämpar på. Vi läser sagor, sjunger och gör grimaser för att fördriva tiden.



                                                  

Feber, förkylning och ögoninflammation

        De två senaste dagarna har Martin varit hemma med barnen för att Elias haft ögoninflammation. Igår blev han bättre och idag verkar han helt frisk men nu har Thea blivit sjuk istället. Hon hade feber igår kväll, har hostat mycket inatt, näsan är alldeles igenkorkad och ögonen misstänkt glansiga. Det är nog bäst att ta lite ögonsalva. Idag är min lediga dag men jag hoppas att vi kan jobba imorgon, vi får väl se. Det är bara två dagar kvar på dagis sen börjar Martin sin semester.

RSS 2.0