Snart oktober





och vi har mogna jordgubbar i trädgårdslandet. Något sura  men röda och fina.

Höstbukett


Nyckelpigeinvasion?




Har alla nyckelpigor flyttat hem till oss eller är det ovanligt mycket nyckelpigor i år?

kreativ tjej!



Thea älskar att rita, tyvärr inte bara på papper.

På begäran

bild på arbetsbyxorna.


Snygga bilder

Idag har Jenny varit här och fotat barnen. Tror att det blev lyckat, till och med Thea var med på det den här gången. Ni kan se en förhandstitt på www.sammyrose.blogg.se

Trädgårdsinspiration

Igår var jag på trädgårdsrunda tillsammans med gamla kolleger från Åbergs Trädgård. Det var en riktigt lyckad dag. Först ut var Isgrannatorps trädgård (utanför Kristianstad). Detta är en liten plantskola med odling av gräs och bambu. Sortimentet innehöll många fina sorter men tyvärr var det dåligt skyltat. Av ägaren här fick vi tips om att åka och titta på en trädgård i Vinslöv där de säljer trädgårdstillbehör.

Vi följde givetvis rådet och det ångrade vi absolut inte. Jagorstrands trädgård är absolut värt ett besök. De sålde fina tillbehör, krukor, belysning m.m. tyvärr för dyra för min plånbok men kul att titta på. De har även en visningsträdgård som man kan vandra runt i och bara suga i sig inspiration. Mycket vacker och med fina lite annorlunda växter.

Sist ut var Solhaga i Vä. Här gjordes många fynd! De sålde ut en hel del växter och massor av snygga krukor för utomhusbruk. Önskar att vi hade haft släp med oss men fick iallafall med mig en stor kruka och lite växter.

Dagen avslutades på ett mysigt café med god fika.













Lunchen dukades upp på 740ns baklucka.

snart fredag

Jaha så var det snart fredag igen. Veckorna går jättefort och tyvärr blir det bara mörkare och mörkare. Elias sa imorse när han steg upp -mamma varför är det natt fortfarande?

Det är iallafall skönt att solen lyser på oss med jämna mellanrum.

Nästan sommar









Solen har värmt oss hela dagen. Det har varit en härlig dag med trädgårdsarbete. Thea fick riktiga sommarkänslor och slet av sig kläderna och ville bada i en balja med kallt vatten. Jag tyckte inte det var någon bra idé.

Är man inte tillräckligt lång...




så får man klättra.


Barndomsminne









Det är något speciellt med att plocka majs som barn. Man får leta sig fram i djungeln av majsplantor, kämpa för att få loss kolvarna från plantan och sen är det så gott också!

Nästan som julafton



Igårkväll ringde stor kusinerna Sebastian och Viktor. De håller på att göra om där hemma och sorterar bort gamla leksaker och undrade om Elias och Thea var intresserade av någonting. Vi körde dit för att kolla och vi körde där ifrån med lådvis av grejer. Bilar, gubbar och dinosarier i alla dess former. Även ett Game Cube slank med.


Svårt att smyga...

med rosa arbetsbyxor. De väcker mycket uppmärksamhet. En del tycker att de är jättesnygga och en del tycker de är skitfula. Själv tycker jag att de är coola!

RSS 2.0