Nyfiken liten kompis



Den här lilla parveln stod utanför vår ytterdörr i morse och väntade på att få komma in. När vi öppnade dörren blev hon jätteglad och rusade runt i hela huset och hoppade upp i famnen på oss. Något förvånade försökte vi ta reda på var hon kom ifrån. Vi lyssnade på radion efter bortsprungna hundar men där var ingenting, vi gick en runda där ute för att se om vi kunde hitta några spår var hon kom ifrån men ingenting.

Jag försökte ge henne mat men hon var inte alls intresserad och det förstod jag sen att hon var helt enkelt proppmätt eftersom hon varit inne hos katten och käkat mat. De matskålarna har aldrig varit så renslickade och det såg ut att vara misstänkt lite mat kvar i kattmatssäcken.
 
Vi hade absolut ingen aning var den här hunden kom ifrån så vi ringde polisen och de hade faktiskt fått in en anmälan om en bortsprungen hund i Marsvinsholm igår eftermiddag. Jag ringde ägaren och hon blev jätteglad. Hennes man hade varit och jagat i skogen igår och då hade hunden stuckit. Jag fick reda på att det var en tysk jaktterrier och det var ett riktigt energiknippe som inte var rädd för något. Nu är hon lyckligt hemma hos sina ägare igen.

Brudbuketten m.m.















Rosorna som jag använt heter Heaven (den ljusa) och Aqua (den mörka).

Rolig första vecka!

Första skolveckan är avklarad och det har varit hur kul som helst. Det är väldigt varierande arbete och jag tror att jag kommer att trivas bra. Det roligaste denna veckan var helt klart när vi var på SEA-U och snorklade med eleverna. www.sea-u.se  Jag lyckades håva upp en krabba som jag faktiskt var lite rädd för.

Jag har fått äran att göra blommorna till min svägerskas systers bröllop. De gifter sig idag så fredagkvällen ägnades åt att göra brudbukett, tärnbuketter, blommor till kyrkbänkarna och manschettblommor till killarna. Jättekul! Det kommer bilder när bröllopet är klart.

Klassträff

Igårkväll hade vi klassträff i Alnarpsparken. Det är nämligen fem år sedan vi slutade skolan där. Ungefär hälften slöt upp. Det var roligt att träffas och vi hade mycket att prata om. Alla var sig lika, bara fem år äldre. 

Spännande första vecka

Det har varit fullt upp i veckan med möte och planering. Nu känns det som vi är redo. På måndag är det upprop och på tisdag kör vi igång på riktigt med lektioner. En del gamla och en del nya elever, ska bli kul att träffa dem.

Thea har börjat komma in i rutinerna på Smedjan och verkar trivas finfint.


Börjat jobba

Hinner inte blogga så mycket nu när jag börjat jobba. Vi är mitt uppe i planeringen på skolan och det är riktigt kul och spännande. Var och fixade arbetskläder idag och jag fick rosa arbetsbyxor. Coolt!

Imorgon ska vi på guidad tur i Malmö och sen ska vi ha lunchmöte i Turning Torso.

Lilla sjöjungfrun tål vatten



Nyss hemkomna från USA kom farmor och farfar med presenter, bla den här tröjan med lilla sjöjungfrun. Trycker man nere i hörnet så spelar den en melodi. Denna blev såklart en favorit och vi har hört melodin många gånger nu. Har även testat om den går att tvätta och det gör den faktiskt.

Rödlök hela vintern





Har skördat årets rödlök nu, det blev mer än jag trodde! Det blir rödlöksfrossa i höst, gott!




Mera värme



Trodde ett tag att sommaren var slut men så kom den igen. Tack för det!

Vardagen närmar sig

Martin har börjat jobbat så det är bara jag och barnen hemma. Thea håller på att inskolas på samma dagis som Elias och det går fint än så länge. Hon verkar trivas.

Vi försöker njuta av de sista lediga dagarna. Tillbringade eftermiddagen på en folktom strand. Vilken skillnad mot förra veckan!

Istället för basker...

Vi kollade inte så noga utan trodde att vi köpte ett duschskydd så att Thea äntligen skulle slippa få vatten i ögonen när hon duschar.

Vi blev något förvånade när vi packade upp den och det visade sig vara en dusch mössa så att man inte ska bli blöt i håret. Inte riktigt vad vi hade tänkt oss men Thea fann snart ett nytt användningsområde för denna mössa. Hon tyckte att den var perfekt när man målar med vattenfärgerna.










Fynd!

En stor låda med skumgummi figurer att fästa på badkarskanten eller kaklet. Elias och Thea älskar att pyssla med dessa när de badar. De här hittade vi i Helsingör i fredags för 30 danska kronor.




Pampiga ekar!

Har precis varit ute och mätt våra två ekar. Länstyrelsen håller på att inventera stora träd i Skåne. Alla träd med en omkrets över 250 cm får vara med. Våra ekar var 410 cm respektive 616 cm. Hade varit kul att veta hur gamla de är.


RSS 2.0